dbf46a98-317f-49a9-adc6-b2291482d3fe

robby smets

Elke artiest heeft een verhaal. Maar dat van Robby Smets is wel heel bijzonder! Hoewel de creativiteit hem al vroeg in de vingers zat, nam hij pas in 2005 de verfborstel terug in de hand.

“Simpelweg omdat ik na mijn verhuis op zoek was naar originele én betaalbare schilderijen”, aldus Smets. Dat kon niemand hem bieden, dus ging de Limburger met een overschot aan muurverf zelf aan de slag.

Het resultaat viel erg in de smaak bij de gasten. Het duurde dan ook niet lang voor de herboren kunstenaar zijn eerste werk verkocht. “Sindsdien is het eigenlijk een beetje uit de hand gelopen”, lacht Robby. Met materialen als papier-maché, acrylverf, strass en gerecycleerde antiek, ontwikkelde hij de stijl “Tutti Frutti.

Typisch is het lijnenspel dat als het ware buiten het canvas treedt. “De acrylverf wordt verhard en in lagen aangebracht. Dat is een techniek die weken in beslag neemt, maar wel een mesmeriserende structuur oplevert.”

Daarnaast hanteert Robby Smets een myriade aan kleuren in alledaagse thema’s. “Het leven is al serieus genoeg, mensen moeten vrolijk worden met mijn werk in huis!”